Méz
-
3 000 FtMagyarország egész területén folyik repcetermelés. Tavasszal az első tömegesen nektárt adó kultúrnövény a repce. Virágzása során a településeket körülvevő földek egyöntetű sárga virágtengerré alakulnak. Méze a folyékony állapotban sárga színű, magas szőlőcukor tartalma miatt gyorsan kristályosodik. A kristályosodás természetes folyamat és nem jelenti a méz minőségi romlását. Kristályos állapotban szinte vagy teljesen fehér színű. Ízben megjelenik a virág enyhe illata, mely a tavaszi nyíló repcetáblára emlékeztet. További információk
-
3 500 FtAz akácméz kellemes harmonikus ízű, gyengén akácvirág illatú. Színe kristálytiszta, a víztisztától a halvány sárgáig változhat. Magas gyümölcscukor tartalma miatt hosszan folyékony marad. Mellékíz nélkül lágy aromája miatt a legkiválóbb alapanyag sütés, főzés vagy különböző italok készítéséhez. További információk
-
3 500 FtA hársméz színe a világos sárgától a középbarnáig terjed. Illata és íze határozott, fűszeres. Ugyanakkor kellemes, hárs illatra jellemző. Nemcsak édesíti hanem fűszerezi is az ételeket, italokat. Állaga kezdetben folyékony, később kristályosodik. A kristályosodás természetes folyamat és nem jelenti a méz minőségi romlását. További információk
-
3 000 FtA napraforgó méz folyékony állapotban aranysárgától a narancssárga színig változhat. Íze karakteres kissé erős, csípős jellegű, illatos méz. Gyorsan kristályosodó méz, a kristályosodás természetes folyamat és nem jelenti a méz minőségi romlását. Kiválóan alkalmas sütéshez, de erősítő, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása is ismert. További információk
-
3 000 FtA Facélia azaz más néven Mézontófű az egyik, ha nem a legjobban mézelő szántóföldi növényünk. Kellemes, enyhe illatú, selymes zamatú méz. Színe a világos sárgától, a halvány barnáig terjed. Kissé opálos. Magas cukortartalma miatt az Akácmézhez hasonlóan lassan kristályosodik. Kristályosodás során a méz folyékony és kristályos részre bomlik. A kristályosodás természetes folyamat és nem jelenti a méz minőségi romlását. További információk
-
2 500 FtA virágméz halvány barnától a sötétbarnáig terjedhet, ami nagyban függ, hogy mely virágok nektárjából gyűjtötték a méhek. A vegyes virágméz a magas szőlőcukor tartalma miatt hajlamos a gyors kristályosodásra, mely folyékony és kristályos részre is bomolhat. A kristályosodás természetes folyamat és nem jelenti a méz minőségi romlását. A virágméz sütemények ízesítésére és önmagában való fogyasztásra kiválóan alkalmas. További információk