Default welcome msg!

Simon Méhészet - Környe

Méhészetünk Komárom-Esztergom megyében, a megyeszékhelytől (Tatabánya), mintegy 5km-re fekvő Környén található.

Méhészetünk eredete:

Férjem édesapja Simon Imre 1941-ben kovácsinasként mesterétől kapott egy befogott rajt.

 

 1. kép: Simon Imre és mestere

A méhek szeretete és a róluk való gondoskodás innentől kezdve folyamatosan jelen volt a családjuk életében. A méhekhez való ragaszkodás testvérei közül mégis számára vált a legjelentősebbé, éppen ezért 1981-ben elindította az önálló méhészetét.

2. kép: Simon József saját méhészete kezdete idejében

 Melyet megismerkedésünktől kezdve sikerült átadni nekem is és ettől kezdve egyenrangú félként vettük ki részünket a méhészet velejáróiból.

2002-ben megalapítottuk a családi gazdaságot (Simon Méhészet Környe) amelynek vezetője én - Simonné Venter Éva- lettem. 

3. kép: Simonné Venter Éva- családi gazdaság vezetője

" Fő célunk a kiváló minőségű, természetes, natúr magyar méz előállítása.

            A termékeink értékesítése során nagyon fontosnak tartom, hogy az érdeklődőknek és a vevőknek is megfelelő tájékoztatást tudjunk adni.

 

 Elengedhetetlen számunkra, hogy az általunk termelt méhészeti termékek kiváló minőségűek legyenek és felvegyék a versenyt a piacon lévő többi termékkel. Ennek érdekében mézeinket a piaci igényeknek megfelelően az 50g-os kiszereléstől egészen a 3kg-os üvegekbe töltjük és értékesítjük.

A színvonalasabb értekésítés érdekében a 90-es évek elején grafikussal megterveztettük saját címkénket. A széles termék kínálatunk és a sokfajta méretű kiszerelésnek köszönhetően ma közel 150 méretű és fajtájú címkével rendelkezünk, melyeknek a közös ismertető jegye a logónk és az azonos színvilág.

 

Kereskedelemben elért sikereinket az is elősegíti, hogy méheinkkel vándorló méhészetet folytatunk szinte az ország nagy részét bejártuk már, mely lehetőséget biztosít arra, hogy a lehető legtöbb növénykultúrára tudjunk vándorolni. Ennek az eredménye, hogy széles választékú mézpalettával rendelkezünk.

Az így megtermelt mézeinket lehetőségeink szerint megméretjük a gyulai „Év Méze” mézversenyen és büszkék vagyunk az ott megszerzett eredményeinkre.

Továbbá büszkék vagyunk még arra is hogy 2010-ben a XVII. Vértes Expón méhészetünk a Komárom - Esztergom Megyei Önkormányzat díját nyerte el. 2014-ben pedig a Környe Község Gazdasági Fejlődéséért Díjat nyertük el.”

 

 2002-ben FVM-es pályázat keretén belül egy 200m²- es pergető házat építettünk, ami az EU- követelményeknek is megfelel. Ezt követően 2008-ban  az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) bemutató méhésze lettünk. A szakmai  előadásokra - melyeket közösön tartunk férjemmel-  a hazai méhészeti társaságok előszeretettel látogatnak el, azonban nem csak hazai, hanem külföldi szakmai csoportot is fogadott már a bemutató méhészetünk. 

Honlapunk mobiltelefonról is elérhető.

A mobiltelefonos böngészéshez segítséget nyújthat a honlapunkra vezető alábbi datamatrix kód: