Default welcome msg!

Zárszalag

"Mézzel Lélekkel" 

Az Országos Magyar Méhész Egyesület ( OMME) a MAGYAR TERMELŐI MÉZ népszerűsítése érdetében inditotta el a "Mézzel lélekkel" című kapmányát, mely által a fogyasztó megismerheti a Termelői Mézesüveg és  OMME által kiadott zárszalag jelentőségét!

Méhészetünk már évek óta az üvegezett mézeit zárszalaggal is elláthatja. A zárszalag előnye, hogy a rajta lévő kódok alapján a termelő beazonosítható. A zárszalag tehát garanciát nyújt a fogyasztók számára arra vonatkozóan, hogy az üvegben 100 %-ban nektár eredetű, kizárólag a Kárpát-medencéből származó méz található.

A zárszalagot alkalmazó termelő önkéntesen vállalja, hogy OMME szúrópróbaszerű mintavétellel a mézet ellenőrzésnek vetheti alá egy akkreditált laboratóriumban, mely arra terjed ki, hogy valóban természetes termelői, illetve magyar méz van- e az üvegben.

 

Mit jelent az, hogy „ellenőrzött”?

Az Egyesület az egész év során folyamatos, szúrópróbaszerű  mintavétellel ellenőrzi a zárszalagos mézek megfelelőségét. A mintákat uniós akkreditált mézlaboratóriumban vizsgáltatjuk meg.

  

 Azonosítószám

Minden zárszalagra rákerül a méhész hatjegyű ún. kaptárazonosítószáma, amely biztosítja, hogy a zárszalagot csak az arra jogosult méhész használhassa fel.

 

Magyar Méz

 Zárszalagos üvegbe kizárólag a Kárpát-medencéből származó, 100 százalékban nektáreredetű méz kerül, amelyért a méz kiszerelője vállal garanciát, és amit az Országos Magyar Méhészeti Egyesület rendszeresen ellenőriz.

 

Hologrammal az igazi!

A zárszalagon található hologramos egyesületi embléma garantálja, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület által kibocsátott zárszalag került az üvegre. A hologram biztosítja a zárszalag hamisíthatatlanságát.

  

OMME ( Országos Magyar Méhészeti Egyesület) üvegek

Az OMME üvegek 730ml-es és 380 ml-es változatban kaphatók, amik biztosítják a 1000g és 500g méz kiszerelését.

 

Az üveg egyik oldalán méhsejtekből rajzolódik ki Magyarország kontúrja, közepén az OMME emblémájával

 

  1. Mindez arra utal, hogy az üvegben található mézet magyar méhész termelte, a Kárpát-medencében található növények nektárjából
  2. Az Egyesület nyomon-követési rendszere –mely a hivatalos állategészségügyi hatósági előírásokat veszi figyelembe-, lehetővé teszi, hogy a méhész vándorlási útvonalát ellenőrizve biztosak legyünk abban, hogy a méhek Magyarország területén belül maradtak. Az Egyesület emblémája a középpontba került, hogy hangsúlyozza, az OMME tevékenységének központi eleme a méhek iránti szeretet és gondoskodás, ami a természet értékeinek és a magyar méz hagyományosan kiváló minőségének megőrzésére kötelez. A magyar méznek nemcsak a színe olyan, mint az arany, ez olyan kincs, mely megkülönböztető üvegcsomagolást érdemel.
  3. Az 1879-es évszám az Országos Magyar Méhészeti Egyesület alapításának évét jelöli  az Egyesület azóta látja el a méztermelők érdekképviseletét, óvja a méhcsaládok egészségét, oktat és tájékoztat a mézfogyasztás előnyeiről. Az embléma központi eleme természetesen a szorgos dolgozó (mézelő) méh.