Tévhitek a természetes mézről
TÉVHITEK A MÉZRŐL
A természetes mézzel kapcsolatba sok tévhit kering a laikusak között, melyet szeretnénk most kicsit szétoszlatni.
- Tévhit: A kristályos méz valódi méz –e vagy sem?
A legelterjedtebb tévhit a méz kristályosodása (cukrosodása) során jött létre, mely szerint a nem folyékony méz hamisított vagy nem egészséges. Erről azonban nincs szó, SŐT! A természetes méz kristályosodása természetes folyamat, mely mértéke a méz glükóz és a fruktóz tartalma határoz meg. Az egyes mézfajták kristályosodása méztípusonként változik például a repce- vagy a napraforgó méz gyorsabban, míg a selyemfűméz (vaddohány méz) lassabban kristályosodik.
A méz a leggyorsabban 15C-oshőmérsékleten kristályosodik ki. E hőmérséklet felett és alatt lassabb ez a folyamat. A kristályosodás természetes fizikai folyamat mely során a méz kémiai tulajdonságai nem változnak meg. 40C-os vízfürdőben károsodás nélkül ismét folyékony állagúvá válik a méz, de ezt követően idővel ismét bekristályosodik.
E szerint a kristályos méz valódi méz!
« Vissza
PattyMurdoch
posted on 2018.gftgoipzio
posted on 2021.pvteptcth
posted on 2021.dovecfzqzx
posted on 2021.hcnjvkbtr
posted on 2021.dktdwejfzx
posted on 2021.dndtxhdf
posted on 2021.pylrcxvrzh
posted on 2021.efornynxk
posted on 2021.bkeivjxj
posted on 2021.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Következő